Na hlavný obsah

December 18-án hoznak ítéletet a Nigut-gyilkosság ügyében

A kelet-szlovákiai alvilág egyik tagja, Róbert Nigut meggyilkolásának ügyében várhatóan december 18-án hirdet ítéletet a Besztercebányai Speciális Büntetőbíróság.

December 18-án hoznak ítéletet a Nigut-gyilkosság ügyében
Foto: TASR

Mint Katarína Kudjáková, a bíróság szóvivője elmondta, csütörtökön elnapolták a tárgyalást. Az ügy vádlottjai: Radovan V. üzletember két előre kitervelt gyilkosság megrendelése miatt, A. László pedig előre kitervelt gyilkosság bűntette miatt. Mindkét vádlott tagadta bűnösségét.

A vádirat szerint a cselekmények 2013-ban történtek, és összefüggnek egymással. „Ha bűnösnek találják a vádlottakat, kivételesen 25 évtől életfogytig tartó szabadságvesztés vár rájuk“ – mondta az ügyész, hozzátéve, hogy A. László már más gyilkosságok miatt letöltendő börtönbüntetését tölti, jogerősen 25 évre ítélték, Radovan V. pedig előzetes letartóztatásban van.

Róbert Nigut maradványait 2022. július 14-én tárták fel a rendőrök a Galántai járásban található Alsóhatár közelében. A gyilkossággal eredetileg Radovan V. és A. László mellett ifjabb D. Ferencet és B. Györgyöt is vádolták, akik együttműködnek a hatóságokkal.

(SITA)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban