Na hlavný obsah

Több mint harminc képviselő szólal fel a Šutaj Eštok leváltásáról szóló vitában

Több mint harminc képviselő jelezte írásban, hogy felszólal a Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter leváltásáról szóló parlamenti vitában, köztük a párt képviselői klubjának hét tagja.

Több mint harminc képviselő szólal fel a Šutaj Eštok leváltásáról szóló vitában
Foto: TASR

Néhány miniszter is jelezte felszólalási szándékát. A belügyi tárca vezetőjének visszahívására vonatkozó javaslatot Michal Šimečka, a parlament alelnöke terjesztette be, a kormány álláspontját Robert Fico miniszterelnök képviseli. Megszólal a belügyminiszter is.

A házszabály szerint az írásban bejelentkezett képviselők a parlamenti frakciójuk nevében 30 percet beszélhetnek, a többi írásban jelentkező 20 percet. A képviselők kétperces hozzászólásokban reagálhatnak. Bármikor szót kérhetnek a kormány tagjai, a házelnök, és a parlament alelnökei. A kormányfő és a házelnök időkorlát nélkül beszélhet, a többiek legfeljebb 20 percet.

„A kormány valamelyik tagjával szembeni bizalmatlansági indítvány megvitatása során a kormánytagok időkorlát nélkül beszélhetnek“ – áll a parlament házszabályában. A vitába még szóban is bejelentkezhetnek a képviselők.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban