Na hlavný obsah

Több párt képvisélője is bírálja, hogy nem sikerült megnyitni a hétfői rendkívüli parlamenti ülést

Ha az SaS képviselői is bejelentkeznek a szavazáskor, sikerült volna megnyitni az illegális migrációval kapcsolatos rendkívüli ülést – jelentette ki Jaroslav Naď, a Demokrati parlamenti képviselője.

Több párt képvisélője is bírálja, hogy nem sikerült megnyitni a hétfői rendkívüli parlamenti ülést
Foto: TASR

Ez egy „bűvös papírdarabka”, ennek az igazolásnak a megszerzése csábítja Szlovákiába a külföldieket, jelentette ki Naď, hozzátéve, hogy az igazolás kiállításának bevezetéséért még Robert Fico (Smer-SD) és Peter Pellegrini (Hlas-SD) volt kormányfőket terheli a felelősség.

Igor Matovič, az OĽANO elnöke szerint a Smer-SD, az SaS és az SNS speciális koalíciója tiltotta meg a képviselőknek a migrációs probléma megoldását Szlovákiában. „Ha ez a három párt, illetve néhány képviselője ma szavazott volna, akkor egyetlen bevándorló sem jönne ide, mert tudnák hogy nem kapnak semmiféle papírt, ami legalizálná az itt-tartózkodásukat” – szögezte le Matovič.

Az SaS szerint ebben az időszakban bármilyen parlamenti ülés csak kontraproduktív hatást válthat ki. Úgy vélik, ha a tartózkodási igazolás kiadása nem lesz kötelező, még több migráns érkezik majd az országba, és az államnak nem lesz róluk semmiféle áttekintése.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban