Na hlavný obsah

Az SNS szerint Ukrajna nyomást helyez Szlovákiára a gabonabehozatallal kapcsolatban

Az SNS szélsőjobboldali párt Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter augusztusi kijelentéseit megragadva kampányol a szlovák mezőgazdászok jogainak védelmével.

Az SNS szerint Ukrajna nyomást helyez Szlovákiára a gabonabehozatallal kapcsolatban
Gabriela Matečná az SNS korábbi mezőgazdasági minisztere. Foto: TASR

Gabriela Matečná korábbi mezőgazdasági miniszter ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, Ukrajna extrém nyomást helyez Szlovákiára a behozatali tiltalom feloldásával kapcsolatban. Az Európai Unió által hozott, Szlovákia mellett más kelet-európai országokat érintő ukrán gabonára vonatkozó behozatali tilalom pénteken jár le. Egyelőre nem világos, hogy az EU meghosszabítja-e ezt, Ódor Lajos miniszterelnök azonban korábban úgy fogalmazott, a kormány kész megvédeni piacát, ezzel kapcsolatban azonban nem árult el részleteket.

Dmytro Kuleba még augusztusban, egy prágai látogatásán jelentette ki, hogy bár kimondhatatlanul hálásák a nekik nyújtott segítségért, ragaszkodik hozzá, hogy az ukrán gazdák jogai ne sérüljenek. Az SNS pártnak több alkalommal voltak oroszbarát kijelentései, emellett programjukba foglalták az Oroszországot sújtó szankciók feloldásának, valamint az energiahordozókat érintő keresekedelem helyreállításának támogatását.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban