Na hlavný obsah

Az Elf Bar után a snüsz az új „trónkövetelő” a dohánytermékek között

Egyre inkább terjed a fiatalok közt a snüssz nevű új dohánytermék, a betiltott Elf Barral szemben ezt nem tiltott és kevesebb negatív hatással jár, mint a vape.

Az Elf Bar után a snüsz az új „trónkövetelő” a dohánytermékek között

A cigarettával szembeni kampányok és a dohányiparral folytatott küzdelem egy véget nem érő történet. Ahogy a kilencvenes évek végétől, fokozódtak a dohányzás káros hatásait kiemelő ellenkampányok úgy tűnt sikerülhet ezt a káros szokást is visszaszorítani.

Viszont új idők új trendeket teremtenek és gyakran régieket emelnek fel újra. A vape futótűzként terjedte el és vált szinte trenddé, a kellemetlen dohányfüstöt felváltotta az illatos pára. Viszont ahogy később azt az kutatások megállapították, a dohányzás ezen módja károsabb és gyorsabban is fejtheti ki negatív hatásait. Ennek ellenére a fiatalok körében továbbra is hódít.

Talán ennek a negatív hatásnak a felszínre kerülése is lehetett az oka, hogy egy régi-új divat kezdett el kibontakozni, még pedig a snüssz. Ez a rágódohányhoz hasonlóan szájon át szívódik fel, csak a kellemetlen, túlzott nyáltermelődés miatti köpködés nélkül. De természetesen ennek is vannak mellékhatásai.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Kultúra | Tudomány rovatban