Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Egy bírónő és egy oknyomozó újságíró kapcsolatával foglalkozott a napokban a szlovák média. Tibor Gašpart a Fico-éra országos rendőrfőkapitányát ismét korrupció váddal tartóztatták le. Robert Kaliňák volt belügyminisztert ismét kisegítette Maroš Žilinka főügyész a hírhedté vált 363-as paragrafussal.

A Denník N hírportál főszerkesztője közölte, hogy régóta tud arról – méghozzá Monika Tódová bejelentése alapján –, hogy kolléganőjének a „munkakapcsolata elmélyült” Pamela Záleská speciális büntető bírónővel. A neves szlovák publicista esetében ezzel egyértelművé vált az összeférhetetlenség ténye.

Korrupciós bűncselekmény elkövetésének gyanújával vették őrizetbe Tibor Gašpar volt rendőrfőkapitányt. Tibor Gašpar mellett a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) egyik rendőrét, Roman Stahlt is őrizetbe vették, aki a Ján Kuciak gyilkosságával foglalkozó Újságíró (Novinár) nyomozócsoport vezetője volt. A hétvégén Tibor Gašpart és Roman Stahl exrendőrt is szabadon engedték.

A főügyészség a 363. paragrafus alapján megszüntette a büntetőeljárást Robert Kaliňák volt belügyminiszter ellen. Kaliňákot az adóhatóság volt vezetője, František Imrecze elleni vesztegetési ügy kapcsán vették őrizetbe.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban