Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Elindult a kampányverseny, valaki petícióval, más kisméretű autókkal kampányol. Ki mer keményebbet üzenni a Progresszív Szlovákiának, úgy tűnik, hogy az élre tör, míg a Hlas számai lassan, de biztosan olvadnak. Bedőltünk az orosz dezinformációs propagandának? Már több, mint 50 ezren tagadnák meg a fegyveres szolgálatot háború esetén.

Beindult a kampány, bár a választási kampány hivatalosan csak augusztus elsején kezdődött, Igor Matovič, az OĽaNO elnöke már a hétvégén egy látványos marketingfogással rukkolt elő: Fiat 500 típusú autókkal vonult fel Bártfán, ahol meghirdette a maffia elleni küzdelem egy újabb fejezetét. Közben a Hlas kampányának egyik alappillére a Petíció a változásért jelszó lett. A petíció apropója, hogy amennyiben összejön a kívánt 200 000 aláírás, akkor a soron következő kormánynak teljesítenie kelljen a megfogalmazott igényeket.

Amíg májusban Progresszív Szlovákia támogatottsága még csak 12,5 százalék volt, júniusban már közel 14 és fél százalékkal törtek előre, így stabilan a harmadik legnépszerűbb formáció. A PS mindinkább növekvő népszerűségét a dobogó tövében toporgó pártok egyre inkább irigylik, így most leginkább ellenük kampányol, aki teheti.

Már több, mint 50 ezren tagadnák meg a fegyveres szolgálatot háború esetén. A virtuális „behívó égető” divat az Ukrajna ellenes hangulatra építkező propagandának köszönhető, ami minden olyan véleményt megragad és felhasznál, amivel szétzilálhatja az ország morálját.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban