Na hlavný obsah

Ódor: Nem olyan a migrációs helyzet, hogy Prága ellenőrizze a határokat

Ódor Lajos szlovák kormányfő szerint jelenleg nincs olyan migrációs helyzet, hogy Csehországnak ismét ellenőrzéseket kellene bevezetnie a szlovák határon.

Ódor: Nem olyan a migrációs helyzet, hogy Prága ellenőrizze a határokat
Foto: TASR

Ódor ezt Petr Fiala cseh kormányfővel folytatott prágai megbeszélését követően jelentette ki. Petr Fiala azt hangsúlyozta, az utóbbi időben jelentősen javult az együttműködés Szlovákiával a migráció terén. „Ez az egyik kulcs ahhoz, hogy megelőzhessünk olyan radikális intézkedést, mint amilyet tavaly bevezettünk” – mondta Fiala.

Ódor rámutatott, jelenleg számos kérdésben jobb a cseh-szlovák együttműködés, mint a V4-es, az utóbbi most kisebb fontossággal bír, de természetesen nem elhanyagolható. „Senki nem akarja likvidálni a V4-et – jelenleg is zajlik és folytatódik az együttműködés” – fűzte hozzá a cseh kormányfő. Ódor megjegyezte, számos szlovákiai diák Csehországba megy továbbtanulni.

„Szlovákia exportáló ország. Elég sok diákot exportálunk Csehországba” – tette hozzá humorral, majd megjegyezte, lenne mit tanulnia Szlovákiának Csehországtól – például az egyetemek és a cégek együttműködése terén is.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban