Na hlavný obsah

Zuzana Čaputová egyelőre elégedett az Ódor kormány munkájával

Az államfő pozitívan értékelte, hogy a szakértői kormány tagjai nem hagyják belerángatni magukat a politikai játszmákba.

Zuzana Čaputová egyelőre elégedett az Ódor kormány munkájával
Zuzana Čaputová átadja Ódor Lajosnak a miniszterelnöki megbizatását a pozsonyi Elnöki Palotában, 2023. május 15-én. Foto: TASR/Jaroslav Novák

A köztársasági elnök csütörtök késő este a JoJ televízió műsorának vendége volt, ahol elmondta, a kormány olyan dolgoknak szenteli a figyelmét, amelyek fontosak az országra nézve. Čaputová azt is pozitívan értékelte, hogy a szakértői kormány tagjai nem hagyják belerángatni magukat a politikai játszmákba, pedig már kinevezésük előtt támadták és bírálták őket.

Ami a Szlovák Titkosszolgálat igazgatójának esetleges leváltását illeti, Zuzana Čaputová elmondta, már beszélt erről a kormányfővel, és nyitott ez a kérdés.

„Szeretném, ha először a kormányfő látna tisztán ebben az ügyben,“ jelentette ki. Az államfő továbbra sem felet arra a kérdésre, indul-e a következő elnökválasztáson. Mindössze annyit mondott, felelősségteljes döntést akar hozni, és időben bejelenti azt.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban