Na hlavný obsah

A parlament előtt demonstráltak a vadászok

Csütörtökön a parlament elé vonultak a Szlovák Vadászkamara (SPK) tagjai, hogy tiltakozzanak Karol Kučera, Jozef Pročko és Martin Fecko képviselők vadászatról szóló törvénytervezete ellen.

A parlament előtt demonstráltak a vadászok
Foto: FB Szovák Vadászkamara

A vadászok ugyanis szakszerűtlennek és átláthatatlannak tartják a javaslatot. Szerintük az a legfőbb probléma az egész tervezettel, hogy az a vadászati​​ szervezetek, az erdészek, az állatorvosok, a természetvédők és a lakosság bevonása nélkül készült, valamint, hogy a tervezet jóváhagyását követően 1200 vadásztársaság veszít jogi személyiségéből. A tiltakozást többek között a Szlovák Horgász Szövetség, valamint a Szlovák Kinológiai Szakszervezet is támogatta.

A tiltakozók szerint a javaslat ellehetetleníti a vadászati ​​önkormányzatiság működését, bonyolulttá teszi a vadászat szervezését és irányítását, valamint felszámolja a vadászati ​​tesztek előkészítésének, lebonyolításának, nyilvántartásának és ellenőrzésének egységes rendszerét.

A vadászkamara szerint Pročko képviselő nyíltan hazudott sajtótájékoztatóján amikor azt állította, hogy támogatni akarja a vadászatot, vadászok szerint Pročko javaslata csak egy polulista népszerűséghajhasz húzás.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban