Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Hogyan vélekednek politikusaink és Szlovákia lakosai az ország európai uniós tagságáról? Ki az a Tomáš Szalay, aki egészségügyi miniszter szeretne lenni és mivel akarják megnyerni maguknak Dél-Szlovákia lakóit az egyes pártok politikusai?

Az NMS Market Research Slovakia kutatóintézet 1008 fős mintán végzett reprezentatív felmérést végzett Szlovákia uniós csatlakozása kapcsán. Szlovákia 19 évvel ezelőtti uniós csatlakozását a lakosság 52 százaléka pozitívan értékeli ez leginkább a 34 év alatti korosztálynál erősebb, míg az idősebbeknél gyengébb. A megkérdezettek 47 százaléka úgy gondolja, hogy az EU-nak kevesebb befolyást kellene gyakorolnia a törvények elfogadása és az ország irányítása kapcsán Szlovákiára.

Az SaS bemutatta árnyék egészégügyi miniszterét Tomáš Szalayt, aki ugyan nem lépett be az SaS-be de kijelentette, hogy ő szeretne lenni az ország következő egészségügyi minisztere.

A szlovák pártok pedig egyre inkább számolnak a magyar választók szavazataival, így egyre inkább mozgolódik a HLAS is. De Igor Matovič is épp délszlovákiai turnét tart, bár az ezek a találkozók különösen felfokozott hangulatban zajlanak. Kérdéses, hogy szlovák politikai pártok próbálkozásaira a Szövetség miként lép majd.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban