Na hlavný obsah

Szlovákia uniós csatlakozására emlékeznek a politikusok

2004-ben vált uniós tagországgá Szlovákia kilenc másik európai országgal együtt.

Szlovákia uniós csatlakozására emlékeznek a politikusok
Foto: TASR

Az Európai Unióhoz való csatlakozás nemcsak gazdasági előnyöket és jólétet hozott Szlovákiának, hanem abban is megerősítette az országot, hogy az értékek, a kultúra és a történelem tekintetében hová tartozik. Ezt Rastislav Káčer külügyminiszter jelentette ki szerdán, Szlovákia uniós csatlakozásának 19. évfordulója alkalmából.

„Az Unióhoz való csatlakozásunkat követő első években elsősorban a tagság gazdasági előnyeit hangsúlyoztuk. Az ukrajnai háború azonban megmutatja, hogy uniós tagságunk messze nem csak erről szól.“ – mondta a külügyminiszter.

Szlovákia európai uniós (EU) tagsága rendkívül hasznos és előnyös a világban zajló események tükrében. Ezt az ellenzéki SaS párt jelentette ki.

„Szlovákia Európai Unióhoz való csatlakozását modern történelmünk legfontosabb mérföldkövének tartom. Mindazok számára, akik a kommunizmus idején születtek, az EU-hoz való csatlakozás a szabadság és a nyitottság érzését jelentette“ – mondta Richard Sulík pártelnök.

Az EU-nak számos sürgető problémával kell foglalkoznia, ugyanakkor továbbra is egyedülálló, kölcsönös támogatáson és együttműködésen alapuló projekt marad, véli a Za ludí párt.

Azok, akik megkérdőjelezik Szlovákia uniós tagságát, hazánk jövőjével játszanak. Jelentette ki a parlamenten kívüli Hlas-SD.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban