Na hlavný obsah

Robbanás volt a nyitranováki bányában

A szerencsétlenségben kilencen szenvedtek égési sérüléseket, akik közül négy állapota válságos.

Robbanás volt a nyitranováki bányában
Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Robbanás történt szerdán koraeste a nyitranováki bányában, aminek következtében kilencen szenvedtek égési sérüléseket – közölte a TASR-rel Adriana Siváková, a bányavállalat szóvivője.

Roman Mikulec megbízott belügyminiszter és a rendőrség tájékoztatása szerint a metán gyulladt meg a bányában.

„A sérülteket azonnal elsősegélyben részesítették, majd felhozták őket a felszínre, ahol orvosi ellátást kaptak” – tette hozzá Siváková.

Alena Krčová, a Mentőszolgálat Operatív Központjának szóvivője később elmondta,“ a megsérült bányászok közül négy állapota válságos, a mentőhelikopterek mélyaltatásban szállították őket kórházba“.

Két páciens állapota, akiket a Pozsonyi Egyetemi Kórházba szállítottak, továbbra is súlyos, mesterséges lélegeztetést igényelnek, közölte a kórház. Súlyos állapotban, altatásban van két páciens a Kassa Saca városrészében található kórházban is. A kórház közlése szerint az orvosok egész éjszaka harcoltak az életükért. Mindkét páciens mesterséges lélegeztetést igényel.

„A nyitranováki (Nováky) bányában a szerencsétlenséget követően sikerült ellenőrzés alá vonni a helyzetet, a tűz oltása zajlik. A baleset körülményeit a kerületi ügyészség is kivizsgálja“ – jelentette ki a helyszínen Eduard Heger megbízott kormányfő.

A trencséni (Trenčín) kerületi rendőrség arról tájékoztatott, hogy általános veszélyeztetés miatt indított eljárást, a baleset körülményeit vizsgálják.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban