Na hlavný obsah

Öngerjesztő erőszak

Az Egyesült Államokban gyakoriak a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények, de az ilyen esetek egy jelentős részét hirtelen felindulásból vagy gondatlanságból követik el.

Texasban például két pomponlányra lőttek rá, amiért rossz autóba szálltak be, New York államban egy 20 éves nőt öltek meg, mert a barátja rossz helyen kanyarodott be az autójukkal. Az elmúlt napokban pedig Missouriban egy 84 éves férfi lelőtt egy 16 éves fiút, mert eltévesztette a házszámot és rossz ház ajtaján csengetett be, Észak-Karolinában pedig azért lőttek meg egy 6 éves kislányt és édesapját, mert a kosárlabdájuk bepattant egy ház udvarára, aminek a tulajdonosa emiatt azonnal lövöldözni kezdett.

A fegyverek hazájában több mint 400 millió legálisan tartott lőfegyver van közkézen, a statisztikák szerint a háztartások mintegy 48%-ában tartanak fegyvert. A fegyverkultúra az elmúlt három évtizedben folyamatosan hullámzott, de közösségi médiának is köszönhetően folyamatos felszálló ágban van. Az iskolai lövöldözések és tömeges lövöldözések ellenére.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban