Na hlavný obsah

Orbán: Az amerikaiakkal jó viszonyunk van

Az amerikaiak szankcióit kommentálta a Kossuth Rádióban Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor.
Foto: MTI


Orbán Viktor szerinte nem Magyarország elleni szankciókról van szó, mert 34 magánszemély került a listára, s köztük csak egy magyar van.

A Nemzetközi Beruházási Bankot az amerikai pénzügyminisztérium felvette szankciós listára. A budapesti székhelyű „orosz kémbankként” emlegetett NBB-ből a magyar kormány visszahívta a kormányzati delegátjait, miután a szankciókban érintett az intézmény alelnöke, Laszlóczki Imre.

A szankcionált Nemzetközi Beruházási Banknak lehetett volna szerepe a közép-európai gazdaságok fejlesztésében – mondta a magyar miniszterelnök a pénteki Kossuth Rádióban elhangzott interjújában.

Látszott viszont, hogy a háború kitörése óta a bank lehetőségei szűkültek, a szankciókkal pedig az amerikaiak tönkretették – tette hozzá.

Mint mondta, ezért döntött úgy a magyar kormány, hogy kilépnek a bankból.

„Az amerikaiakkal jó viszonyunk van“ – tette hozzá Orbán Viktor. A miniszterelnök ezt annak ellenére mondta, hogy az utóbbi időben nagyon sok viszály van a magyar kormányzat és az amerikai nagykövet, David Pressman között, aki gyakran sújtotta bírálattal a Fidesz kormányt.

(MTI, Napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban