Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Igor Matovič több újdonsággal is előállt az utóbbi időben, de a parlament ezeket nem igazán díjazta. Politikusnak áll és már pártot is választott a volt főrendőr Jaroslav Spiššiak. Nevet vált a Szövetség.

Nem csökken a parlamenti képviselők fizetése a havi átlagkereset összegére, mivel március 31-én, pénteken a plénum elutasította Igor Matovič, az OĽaNO elnökének az egyes közjogi méltóságok bérezéséről szóló törvénymódosító javaslatát.

A parlament ugyanakkor elutasította az OĽaNO elnökének azon indítványát is, hogy a szeptember 30-án esedékes előre hozott választáson résztvevő állampolgároknak 500 euró „jutalmat” adtak volna. A választásokon való részvételért járó jutalom kifizetésének bevezetése ugyanis ütközne a titkos szavazás alkotmányos elvével.

Michal Šimečka, a Progresívne Slovensko elnöke, az Európai Parlament alelnöke megerősítette, hogy pártja tárgyal Jaroslav Spišiak volt országos rendőrfőkapitánnyal az együttműködés lehetőségéről.

A Szövetség beleegyezett abba, hogy nevét Szövetség-Magyar Fórumra (Aliancia-Maďarské fórum) módosítsa. Ez Simon Zsoltnak, a Magyar Fórum elnökének kérése volt. „A Szövetség Országos Tanácsa ma határozatot fogadott el arról, hogy a magyar pártok közös választási listájának kialakítása érdekében a párt nevét Szövetség-Magyar Fórumra bővíti” – tájékoztatott Magdeme Klára, a Szövetség szóvivője.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban