Na hlavný obsah

Median SK: Továbbra is Zuzana Čaputová a legmegbízhatóbb politikus Szlovákiában

A Median SK felmérése szerint továbbra is Zuzana Čaputová elnök a legmegbízhatóbb politikus Szlovákiában, míg a legmegbízhatatlanabb Igor Matovič. A válaszadók 80 százaléka nem hisz az OĽaNO elnökének.

Foto: TASR

A 2023. február 1-je és március 5-e között végzett közvélemény-kutatás eredményei szerint a megkérdezettek 43 százaléka hisz az államfőnek, míg 47 százaléknyian bizalmatlanok vele szemben.

Szinte fej-fej mellett végzett Peter Pellegrini és Robert Fico. Mindkettejüknek a válaszadók 29 százaléka szavazott bizalmat, a Smer-SD elnökének azonban egy százalékkal kevesebben hisznek, mint Pellegrininek – 62, illetve 63 százalékos a két pártelnök elutasítottsága.

Őket követi Milan Uhrík, a Republika elnöke, akinek 21 százaléknyian hisznek; Milan Majerský, a KDH elnöke 17 százalékos bizalmi mutatóval, továbbá Richard Sulík, az SaS elnöke 15, illetve Marian Kotleba 14 százalékkal.

Michal Šimečkának, a Progresívne Slovensko elnökének, valamint az SNS vezetőjének, Andrej Dankónak is 12 százaléknyian, Forró Krisztiánnak, a Szövetség elnökének 7 százaléknyian szavaztak bizalmat.

A legmegbízhatatlanabb politikusnak Igor Matovičot (OĽaNO) tartják , a megkérdezettek 80 százaléka nem hisz a volt pénzügyminiszternek.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban