Na hlavný obsah

Még nem dőlt el a TikTok jővője

Az Egyesült Államok kongresszusa előtt kellett felelnie a TikTok vezérigazgatójának az alkalmazás kapcsán felmerült nemzetbiztonsági aggályok ügyében.

Még nem dőlt el a TikTok jővője
Shou Zi Chew

Az eset ismerősen csenghet, hiszen a múltban már tanúi lehettünk adatvédelmi hiányosságok miatt lefolytatott eljárásnak.

Shou Zi Chew komoly kérdések kereszttüzébe került a nemrég lezajlott kongresszusi meghallgatás során. A TikTok közösség leginkább a szenátusi bizottság kérdésein akadt fen, hogy azok egyes esetekben milyen nevetségesen naivak.

A bizottság több tagja a ByteDance-re és annak vezetőire kérdezett rá, ugyanis a törvényhozók szerint a vezetők kapcsolatban állnak a Kínai Kommunista Párttal. Egy demokrata képviselő arra is rákérdezett a meghallgatáson, hogy a TikTok kínai vállalat-e. Chew azt válaszolta, hogy a TikTok globális cég, aminek a központja Szingapúrban és Los Angelesben van.

A csütörtöki meghallgatás bizonytalanná tette az alkalmazás jövőjét az Egyesült Államokban, mivel a bizottság tagjai változatlanul meg voltak győződve arról, hogy a TikTok olyan eszköz, amelyet a Kínai Kommunista Párt kihasználhat.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban