Na hlavný obsah

Jozef Belický: Elkezdődött a vágsellyei vasútállomás környékének átépítése

Vágsellyén elkezdődött a vasútállomás környékének átépítése. Közel 6 millió euróból új autóbusz-állomás és tucatnyi parkolóhely épül, illetve más infrastrukturális fejlesztéseket is elvégeznek.

Vágsellye polgármestere, Jozef Belický.
Foto: TASR

Vágsellyén elkezdődött a vasútállomás környékének átépítése, közel 6 millió euróból új autóbusz-állomás és tucatnyi parkolóhely épül, és más infrastrukturális fejlesztéseket is elvégeznek.

Jozef Belický polgármester elmondta, jelenleg főként földmunkák zajlanak.

„Megkezdődött az építkezés, most jobbára a felszín alatti munkákat végzik. Elhelyezték a majdani autóbuszmegállók pilonjait, megkezdődött a területrendezés az építkezési gödör kiásásához, melybe vízelvezető és vízmegtartó rendszer kerül” – részletezte Belický.

A földmunkákat júniusig kellene befejezni. „Utána már szemmel látható lesz, hogyan növekedik az egész építmény” – tette hozzá.

A város 5,5 millió eurót kapott az uniós alapokból a fejlesztésre, az önköltség közel 300 ezer euró. A cél, hogy összekössék a vasútállomást az autóbusz-állomással, és az utasoknak ne kelljen átkelniük az úton.

„Nyolc autóbuszperon és egy leszállóhely épül, valamint taxiállomás, továbbá parkoló, kerékpárállványok és kerékpármegőrző, és egy kis park, játékos elemekkel” – tájékoztatott az önkormányzat.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban