Na hlavný obsah

Arcfelismerő biztonsági kamerákat és modulokat telepítenek Vágsellyén

Biztonsági kamerákat és modulokat telepítenek Vágsellyén egy az információs rendszerek összekapcsolását célzó projekt keretében. A például a szabad parkolóhelyekről tájékoztató adatszolgáltató eszközök arcfelismerő, illetve rendszámfelismerő funkcióval is el vannak látva.

Illusztrációs felvétel.
Foto: Thinkstock

Új biztonsági kamerákat és modulokat telepítenek Vágsellyén, amelyek adatokat fognak szolgáltatni például a szabad parkolóhelyekről.

A városi hivatal tájékoztatása szerint minden adat elérhető lesz a LED-es információs táblákon és egy mobilalkalmazáson keresztül.

„A projekt az információs rendszerek összekapcsolását célozza. Az intelligens rendszer egy adatközpontból, négy modulból, biztonsági, információs, parkolási és környezetvédelmi modulokból áll“ – közölte a városvezetés.

A város utcáin 31 intelligens biztonsági kamerát szerelnek fel, ezekben arcfelismerő funkció is lesz, valamint felismerik a járművek rendszámát is.

A rendszer a lopott járművek felkutatásában is hasznos lesz. A város 367 parkolószenzort is kap, amelyek segítségével vizsgálni tudják majd a sofőrök parkolási szokásait.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban