Na hlavný obsah

Kész visszahívását kérelmezni Vladimír Lengvarský, aki Heger szerint néhány területen kudarcot vall

A Vladimír Lengvarský vezette egészségügyi minisztérium egyes területeken kudarcot vall - jelentette ki Eduard Heger megbízott miniszterelnök, miután a megbízott egészségügyi miniszter jelezte, hogy kész visszahívását kérni a posztról.

Eduard Heger (b) és Vladimír Lengvarský (j).
Foto: TASR

A Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) vezette egészségügyi minisztérium egyes területeken kudarcot vall – ezt Eduard Heger (OĽaNO) ideiglenesen kinevezett miniszterelnök jelentette ki a március 1-jei, szerdai kormányülés után.

Heger Lengvarský azon nyilatkozatára reagált, amelyben a megbízott egészségügyi miniszter bejelentette, hogy kész kérvényezni, hogy mentsék fel tárcavezetői megbízatása alól.

Emlékeztetett arra, hogy például a Nemzeti Végrehajtási és Koordinációs Hatóság (NIKA) egyes a helyreállítási tervből fedezett tervezetek esetében késedelmet tapasztalt.

„Ezért a válságkezelést is bevettük. Célom, hogy minden akadályt elhárítsak, és a késedelmi időszak vonatkozásában megkezdjük a felzárkózást. Egyelőre úgy tűnik, hogy sikerülhet“ – zárta.

Heger bejelentette, hogy a Zuzana Čaputová államfővel esedékes március 2-i, csütörtöki találkozóját követően bővebb tájékoztatással szolgál.

Lengvarský a szerdai kormányülés után kijelentette, kész kérelmezni visszahívását az egészségügyi tárca éléről. Mint közölte, erről értesítette Eduard Heger kormányfőt, hozzátéve, hogy további tájékoztatást azt követően ad, hogy a kérdésben csütörtökön látogatást tett a köztársasági elnöknél.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban