Na hlavný obsah

Phoenix RT – út a győzelem küszöbéig

„Kitartással és akarattal lehet csodadolgokat elérni” – mondja Puss Tamás A Dal idei sorozatában elért eredményükről.

Hatalmas szlovákiai magyar sikerrel ért véget A Dal 2024. A Csallóközcsütörtökből indult Phoenix RT harmadik alkalommal próbálkozott a versenyben. 2021-ben a Down For Whatever zenekar frontemberével, Diószegi Kikivel készített és előadott Jelzőfény című zeneszámmal és 2022-ben a Levegőt! cíművel egy kört ment, ezeknek a válogató volt a végállomásuk. A kvartett harmadik nekifutásra a Félszavak című szerzeményével a zsűri pontjainak köszönhetően bejutott a döntő szűkített négyes mezőnyébe, a győzelmet azonban – amelyről a nézők döntöttek – már nem sikerült behúznia. Úgy hírlik, közvetlenül a győztes mögött végzett. László Evelin nyerte meg a műsorfolyamot a Legényes című zeneszámával. Összefoglalónkban felidézzük a Puss Tamás énekes-basszusgitáros, Győrög Márton és Győrög Bence gitárosok, valamint Lépes Ferenc dobos alkotta együttes versenybéli sikersorozatát.

A négy részből álló podcastet négy időpontban rögzítettük.

  • A beszélgetés első része teljes hosszában február 7-én hangzott el adásunkban. Puss Tamást hívtuk telefonon, és elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogyan készülnek az idei A Dalra.
  • Március 10-én Puss Tamás és Győrög Márton a stúdióvendégeink voltak, miután a Félszavak című szerzeménnyel sikerrel vették a válogatót, és bejutottak az elődöntőbe.
  • A Phoenix RT ezúttal sikerrel jutott túl a második tévés szereplésen is, maximális pontszámmal, negyven ponttal került be a döntőbe. A diadalt követően, március 20-án Puss Tamást hívtuk telefonon.
  • Az összeállítás utolsó részét, Puss Tamással egy nappal A Dal 2024 döntője után, március 24-én rögzítettük.

Az összeállítást Puha József készítette, és március 25-én hangzott el adásunkban.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Podcast rovatban