Na hlavný obsah

Több mint 402 ezer ügyfélnek segített 2022-ben a Pénzügyi Hatóság telefonos ügyfélközpontja

A Pénzügyi Hatóság telefonos ügyfélközpontja évente több százezer ügyfélnek válaszol. Tavaly szaktanácsadók 402 125 esetben segítettek telefonon, e-mailen és online chaten keresztül.

Foto: TASR

A Pénzügyi Hatóság (FS) telefonos ügyfélközpontja évente több százezer ügyfélnek válaszol. Tavaly szaktanácsadók 402 125 esetben segítettek telefonon, e-mailen és online chaten keresztül – tájékoztatott február 27-én, hétfőn az FS szóvivője, Martina Rybanská.

„Tavaly az ukrajnai háborús konfliktus kirobbanásával kapcsolatos jogszabály-módosításokat és a vámügyet érintő kérdések domináltak. A tanácsadók a védőoltáson átesett 60 év feletti idősek pénzügyi támogatási kérelmei jelentette teherrel is megbirkóztak“ – tette hozzá a szóvivő.

Rybanská szerint a lakossági kommunikáció során a Pénzügyi Hatóság leginkább leterhelt eszköze a telefonos tájékoztatóvonal. Tavaly 189 030 megkeresést dolgoztak fel így. A vonal szokványos körülmények esetén hétköznap 8:00 és 16:00 óra között érhető el.

„Minden hónapban az áfakötelezettségek teljesítési határidejének, valamint a személyi jövedelemadó és gépjárműadó bevallási határidejének időpontjában a telefonos ügyfélszolgálatosok a határidő utolsó napjain meghosszabbított munkaidőben, éjfélig dolgoznak“ – közölte a szóvivő. A vámügyi telefonközpont éjjel-nappal elérhető.

Az ügyfelek megkereséseit tekintve második leginkább leterhelt kommunikációs eszköz a Live Agent alkalmazás volt. Ezen keresztül az FS 85 943 írásbeli megkeresést és 7 871 chat üzenetet kezelt. Rybanská tájékoztatása szerint tavaly a 60 év feletti idősek védőoltása kapcsán kifizetett anyagi támogatás is nagymértékben foglalkoztatta az ügyfélközpont munkatársait. Összesen 119 236 vonatkozó megkeresés érkezett hozzájuk.

A Pénzügyi Hatóság kifejtette, változatlan célja kommunikációs csatornái továbbfejlesztése. „A Pénzügyi Hatóság folytatni kívánja ezt a trendet és további fejlesztéseken dolgozik az érintett területen. Márciusban például egy online chatet tervezünk megvalósítani az A típusú adóbevallás kitöltésével kapcsolatos kérdésekkel összefüggésben“ – tette hozzá a szóvivő.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban