Na hlavný obsah

Árvízkészültség lép érvénybe több járásban is szombaton

Február 18-án, szombaton 8:00 órától főként Szlovákia északi részén és a Vág-mente több járásában az eső és az olvadó hó miatt másodfokú árvízkészültség lép érvénybe - tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.

Illusztrációs felvétel
Foto: TASR

Február 18-án, szombaton 8:00 órától főként Szlovákia északi részén és a Vág-mente több járásában az eső és az olvadó hó miatt másodfokú árvízkészültség lép érvénybe – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

Másodfokú figyelmeztetés van érvényben a Trencséni, az Illavai, a Puhói, a Vágbesztercei, a Nagybiccsei, a Zsolnai, a Csacai, a Kiszucaújhelyi, a Námesztói, a Turdossini, az Alsókubini és a Privigyei járásban.

„A vízfolyások mentén lévő hó miatt a felmelegedés és a tartós eső a vízszint olyan mértékű megemelkedéséhez vezethet, ami másodfokú árvízkészültségnek felel meg. A vízfolyásokon jégtorlaszok is kialakulhatnak” – közölték a meteorológusok.

A figyelmeztetések előzetesen február 20-a, 12:00 óráig vannak érvényben.

Szombat reggeltől elsőfokú árvízkészültség van érvényben a Vágújhelyi, a Turócszentmártoni, a Stubnyafürdői, a Rózsahegyi és a Liptószentmiklósi járásban.

(TASR, SHMÚ)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban