Na hlavný obsah

Románia cáfolta, hogy orosz rakéta repült volna el a területe fölött

Románia cáfolta, hogy orosz rakéták repültek volna el a területe fölött. Kijev korábban bejelentette, hogy két orosz rakéta február 10-én behatolt Moldova és Románia légterébe, és Ukrajna felé tartott.

Orosz rakéták.
Foto: TASR/AP

Románia cáfolta, hogy orosz rakéták repültek volna el a területe fölött. Kijev korábban bejelentette, hogy két orosz rakéta behatolt Moldova és Románia légterébe, és Ukrajna felé tartott. Románia az Észak-atlanti Szövetség (NATO) tagja.

A román minisztérium tájékoztatása szerint az orosz rakétát február 10-én, pénteken hajnalban lőtték ki egy hajóról a Krím-félsziget közelében, és bejutott Moldova légterébe, mielőtt átrepült volna Ukrajna területe felett, de mintegy 35 kilométerre északkeletre elkerülte Románia határát.

Ez volt az a pont, ahol a „légi célpont“ röppályája a legközelebb került Románia határaihoz, ahogy azt a radar észlelte.

A moldovai minisztérium viszont megerősítette, hogy egy orosz rakéta megsértette Moldova légterét, és azonnal beidézték az orosz nagykövetet – emlékeztetett a The Guardian című brit lap honlapja.

A moldovai minisztérium „határozottan elítéli légterének megsértését“, és felszólította Moszkvát, hogy „állítsa le katonai agresszióját“.

(AFP, TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban