Na hlavný obsah

Heger: A Smer, a Hlas, az SNS, a Republika és az ĽSNS nem partner

A demokratikus értékeket valló politikusok nem működhetnek együtt azokkal, akik ezeket az értékeket nem tisztelik - írta a közösségi hálón Eduard Heger (OĽANO) megbízott kormányfő.

Heger: A Smer, a Hlas, az SNS, a Republika és az ĽSNS nem partner
Foto: tasr

Ezért kizárja a politikai együttműködést a Smer-SD-vel, az SNS-szel, a Republikával, az ĽSNS-szel és a Hlas-SD-vel is. Heger leszögezte, úgy tartja tisztességesnek, hogy megnevezze, kikkel nem tudja elképzelni az együttműködést.

„Ha komolyan gondoljuk az igazságszolgáltatás és a jogállamiság helyreállítását, akkor Ficóval és Dankóval kizárt az együttműködés” – tette hozzá. A Smer és az SNS elnökének azt is a szemére veti, hogy elnézőek Putyin ukrajnai lépéseit illetően, támogatják az álhírterjesztőket, továbbá felelőtlen magatartásra bujtogattak a koronavírus-járvány idején.

„Ha komolyan vesszük a szlovák nemzeti felkelés üzenetét, akkor a Republika párttal és a Kotlebával való együttműködést is el kell utasítanunk” – folytatta Heger. Heger jelenleg a kormány visszahívása nyomán kialakult helyzet megoldásáról tárgyal a politikai partnerekkel és még januárban ismertetni szeretné az eredményt. A megbeszélések részleteiről addig nem nyilatkozik.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban