Na hlavný obsah

Tarabáék nem szavazzák meg a kormány bukását, ha lesz előrehozott választás

Ebben az esetben a 2023. évi állami költségvetést is hajlandók lennének megszavazni.

Tarabáék nem szavazzák meg a kormány bukását, ha lesz előrehozott választás
Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica z helikoptéry do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024. Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo nieko¾ko výstrelov, útoèníka zadržali. FOTO TASR - Ján Krošlák

Tomáš Taraba és további két frakción kívüli parlamenti képviselő nem fogja támogatni a kormány megbuktatását, ha cserébe a kormánykoalícióval megegyezést tudnak kötni az előrehozott parlamenti választás dátumáról.

Ebben az esetben a jövő évi állami költségvetést is hajlandók lennének megszavazni – nyilatkozta Tomáš Taraba. Vele egyformán szavazna Štefan Kuffa és Filip Kuffa frakció nélküli képviselő is.

Taraba szerint folytatják az erről szóló tárgyalásokat a kormánypártokkal, és szerinte Boris Kollár, a Sme rodina elnöke az előrehozott választást tartaná a legjobb megoldásnak.

Ha megegyeznek az előrehozott választásról, akkor szerinte a helyzet megoldását a választási időszak lerövidítéséről szóló alkotmánytörvény jelentheti.

A kormány leváltásáról szóló rendkívüli parlamenti ülés december 8-án, csütörtökön kezdődik.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban