Na hlavný obsah

Az orosz erők ismét tüzet nyitottak Herszon városára

Az oroszok ezen kívül egy kórházra támadtak az északkeleti Szumi megyében lévő Bilopillja településen.

Az orosz erők ismét tüzet nyitottak Herszon városára
Foto: TASR

Az orosz erők szerdán ismét tüzet nyitottak Herszon városára – közölte Jaroszlav Janusevics, a dél-ukrajnai régió kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A tisztségviselő szavai szerint az orosz erők a reggeli órákban vették tűz alá a megyeszékhely központját. Károk keletkeztek több lakóépületben, egészségügyi intézményben és egy gázvezetékben. „Egy hetven éves, idős nő a saját lakásában életét vesztette az ellenséges ágyúzás következtében“ – tette hozzá.

Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője arról tájékoztatott, hogy szerda reggel az oroszok tüzet nyitottak egy kórházra az északkeleti Szumi megyében lévő Bilopillja településen, amelyben egy tinédzser korú fiú vesztette életét.

A tisztségviselő kiemelte, hogy csak az elmúlt 24 órában az oroszok 158 tüzérségi és 28 aknavetős támadást hajtottak végre Szumi megyének az ukrán-orosz államhatárhoz közel eső területein. A támadások következtében magánházak, villanyvezetékek, gabonaraktárak, mezőgazdasági gépek, személygépkocsik és irodaházak rongálódtak meg.

(mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban