Na hlavný obsah

Parlament: A képviselők megnyitották a rendkívüli ülést az egészségügyi ágazat helyzetéről

A törvényhozás tagjai rendkívüli ülést tartanak az egészségügy helyzetéről.

Parlament: A képviselők megnyitották a rendkívüli ülést az egészségügyi ágazat helyzetéről
Foto: TASR

Az ellenzéki Smer-SD kezdeményezésére a tanácskozáson egy olyan határozatot elfogadásáról tárgyalnak, amely kötelezné a parlamentet, hogy elfogadható feltételekről állapodjon meg az orvosokkal. A párt arra figyelmeztetett, hogy mintegy 2000 orvos felmondása fenyeget, és veszélyezteti a megfelelő egészségügyi ellátás biztosítását Szlovákiában.

A Parlamentnek állásfoglalásban kell köteleznie a kormányt, hogy ne csak tárgyaljon a szakszervezetisekkel, hanem a nap folyamán írjon alá egy memorandumot, amely a helyzet megoldásához vezet. A képviselők abban is megállapodtak, hogy pénteken addig folytatják a munkát, amíg az indítványt teljes egészében meg nem vitatják.

Az előterjesztett állásfoglalásról várhatóan kedden (november 15-én) 11 órakor szavaznak. A szavazás után félórás szünetet tartanak, majd kezdődik a következő rendkívüli ülés, szintén a Smer-SD indítványára. Az ellenzéki párt megpróbálja leváltani Roman Mikulec (OĽANO) belügyminisztert, akinek a migránsválság helytelen kezelését veti a szemére.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban