Na hlavný obsah

A NAKA őrizetbe vett egy a Vár utcai terrortámadást verbálisan támogó fiatalt

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vádat emelt egy középiskolás diák ellen, aki kijelentéseivel nyilvánosan helyeselte a pozsonyi Zámocká utcai terrortámadást.

A NAKA őrizetbe vett  egy a Vár utcai terrortámadást verbálisan támogó fiatalt
Illusztráció Foto: TASR

„A büntetőeljárás folyamatban van, amint a helyzet lehetővé teszi, részletes tájékoztatást adunk“ – közölte a rendőrség. A diákot terrorcselekményben való részvétel bűncselekményével gyanúsítják.

Szlovák Köztársaság Főügyészségének Speciális Ügyészi Hivatala hozzájárulásával a vádlottat óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Erről Denisa Bárdyová, a Rendőrség Elnökségének szóvivője tájékoztatott. A vádlottat pénteken vette őrizetbe a NAKA. „Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a terrorizmusban való részvétel egyik formája a büntető törvénykönyv 419b. szakasza értelmében vett terrortámadás nyilvános jóváhagyása, amely háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” – tette hozzá Bárdyová.

A rendőrség emlékeztetett, hogy a közösségi hálót is figyelik és folyamatosan elemzik a nyomozás során megszerzett, illetve az állampolgároktól érkező információkat.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban