Na hlavný obsah

Szlovákia rendőröket küld a szerb-magyar határra

Szlovákia 40 rendőrt küld a szerb-magyar határra, akik a migrációs nyomás csökkentésében fognak segédkezni a magyar kollégáiknak - jelentette be sajtótájékoztatón Roman Mikulec belügyminiszter.

Szlovákia rendőröket küld a szerb-magyar határra
Foto: tasr

A tárcavezető elmondása szerint a szlovák rendőrök vegyes járőrök tagjaiként vesznek részt az államhatár monitorozásában. Kiküldetésük várhatóan két hónapig tart, ezt követően kerül kiértékelésre a misszió. Hamran István országos rendőrkapitány hozzátette, Magyarország számára a szlovák jelenlét a déli határon leginkább morális támogatást jelent.

„Hosszú éveken át egyedül voltak ebben. Nagyon örülök, hogy az európai politikai elitek egyetértenek azzal, amit a miniszter úr és én már régóta mondunk, hogy ne belső határellenőrzést vezessünk be, hanem erősítsük meg a külső határokat és segítsük partnereinket” – fogalmazott.

Hamran szerint a külső schengeni határok biztosítása segít az illegális bevándorlás, az embercsempészet és az emberkereskedelem elleni küzdelemben, valamint csökkenti a biztonsági kockázatokat.

(tasr, Napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban