Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

A fővárost alig két héten belül már a második súlyos tragédia rázta meg. Míg Dušan Dedeček, az öt halálos áldozatot követelő tragikus közlekedési baleset okozásával gyanúsított sofőr, előzetes letartóztatásba került, addig szerda este a céltalan gyűlölet újabb áldozatokat követelt. Mindeközben egyre nyilvánvalóbb, hogy a jelenlegi felállásban képtelenség kormányozni.

A Pozsony belvárosában történt, öt halálos áldozatot követelő tragikus közlekedési baleset okozásával gyanúsított sofőrt, Dušan Dedečeket előzetes letartóztatásba helyezték. „Minden jót, amit valaha tettem, elpusztítottam egyetlen kézmozdulattal. Soha nem leszek az, aki voltam” – nyilatkozta korábban Dedeček.

Több ezren vettek részt az LMBTQ közösséggel szembeni gyűlöletet elítélő pozsonyi meneten, majd azt követően a SNP téren tartott tiltakozáson, ahol a szerdai kettős gyilkosság áldozataira emlékeztek. A rendezvényen több közéleti személyiség, művész és politikus is felszólalt. A társadalomban egyre hangosabbak azok a hangok amik a közéletben elharapódzott gyűlöletbeszédre hívják fel a figyelmet.

Hetekig nem tudta megnyitni ülését a parlament a SMER-SD obstrukciója miatt. A Heger-kormány szemmel láthatólag nincs a helyzet magaslatán. Mindeközben az ország arra vár, hogy a parlament végre tegyen valamit az egyre inkább begyűrűző válsággal.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban