Na hlavný obsah

Előzetes letartóztatásba helyezték Dušan Dedečeket

A gyanúsított elmondta, nagyon sajnálja, ami történt és ez olyan szörnyű élmény számára, hogy soha többé nem ül volán mögé.

Előzetes letartóztatásba helyezték Dušan Dedečeket
Foto: Robert Hüttner, Pravda

A Pozsony belvárosában történt, öt halálos áldozatot követelő tragikus közlekedési baleset okozásával gyanúsított sofőrt, Dušan Dedečeket előzetes letartóztatásba helyezték. A Pozsonyi Kerületi Bíróság pénteken hozta meg ezt a döntést, helyt adott az ügyész panaszának, amelyet a Pozsonyi I. számú Járásbíróság múlt heti döntése ellen nyújtott be.

A tárgyaláson először a Járásbíróság végzését nézték át, amelyben a bíró szerint nem nyert megállapítást az a tény, hogy a gázoló gyakran fogyasztott volna alkoholt, vagy függő lett volna. Az ügyész szerint azonban fennáll a veszély, hogy Dedecek újra autóba ül. A jogosítványát ugyan bevonták, de az ügyész szerint ez nem bizonyíték arra, hogy nem fog újra járművet vezetni. A gyanúsított elmondta, nagyon sajnálja, ami történt és ez olyan szörnyű élmény számára, hogy soha többé nem ül volán mögé.

„Visszavonni nem tudom. Hosszú napokon és éjszakákon keresztül küzdök magamban, higgyék el, nem könnyű. A bíróság elé fogok állni, nem fogok bujdosni. Ez minden.“ – mondta Dedeček. A kerületi bíróság végül a vádlott vizsgálati fogságba helyezéséről döntött, így az börtönbe kerül.

(tasr, ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban