Na hlavný obsah

Magyarország közvetítő szerepet vállal fel az Európai Unió és a Nyugat-Balkán között

A koszovói államfő a magyar köztársasági elnökkel való találkozásáon beszélt arról, hogy jelentkeznek tagjelölti státuszra.

Magyarország közvetítő szerepet vállal fel az Európai Unió és a Nyugat-Balkán között
Novák Katalin (b) magyar köztársasági elnök és Vjosa Osmani koszovói államfő, 2022. szeptember 13-án, Pristinában. Foto: MTI/Bruzák Noémi

Magyarország közvetítő szerepet tölt be a Nyugat-Balkán és az Európai Unió között – mondta Novák Katalin, Magyarország elnöke Vjosa Osmani koszovói államfővel tartott sajtótájékoztatóján kedden Pristinában.

Kiemelte: Európa békéjéhez, stabilitásához szükséges, hogy a Nyugat-Balkánon béke és biztonság legyen. Közölte, hogy Magyarország határozott és elkötelezett a nyugat-balkáni országok európai uniós integrációjának támogatásában és ebbe beletartozik Koszovó európai integrációja is.

Vjosa Osmani elmondta: itt az ideje, hogy Koszovó kapcsolata az Európai Unióval szintet lépjen, és ebben az évben Koszovó jelentkezni fog a tagjelölti státuszra. Hozzátette: az európai integrációs út minden lépésekor számítanak Magyarország hathatós és folyamatos támogatására.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban