Na hlavný obsah

Az egészségügyi tárca az orvosok további követelésein is dolgozik

Az Egészségügyi Minisztérium az egészségügyi dolgozók béremelése mellett a Szlovák Orvosszakszervezet további követelésein is dolgozik, tájékoztatta a TASR hírügynökséget a tárca sajtóosztálya.

Az egészségügyi tárca az orvosok további követelésein is dolgozik
Foto: haziorvosinfo.hu

„Bár az orvosszakszervezet vezetősége jogot formál arra, hogy követeléseit egy egységes szervezet követeléseiként adja elő, valójában az orvostársadalmon belül sincs általános egyetértés azokkal az intézkedésekkel kapcsolatban, amelyeket a szervezet javasol” – állapította meg. A tárca kijelentette: nagy erőkkel dolgozik a rendszerszintű változtatások bevezetésén.

Kiemelték, hogy már elérték például a kórházhálózat megreformálását, a gyógyszerforradalmat, és a kórházak adósság alóli mentesítése is megtörtént. Peter Visolajský, az orvosszakszervezet vezetője múlt héten felmondásra szólította fel az orvosokat. Ez azután történt, hogy Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter és Igor Matovič pénzügyminiszter bemutatta az orvosok béremelési javaslatát. Mint elmondta: a béremelés önmagában nem oldja meg az egészségügy problémáit. (TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban