Na hlavný obsah

Civil szervezetek felhívása: a kormánypártok utasítsák el az együttműködést az ĽSNS képviselőivel

Civil szervezetek fordultak felhívással Eduard Heger kormányfőhöz, hogy a kormánypártok nevében utasítsa el azokkal a képviselőkkel az együttműködést, akik az ĽSNS listáján indultak a legutóbbi parlamenti választáson, mivel megnyilatkozásaikkal az emberi jogokat tapossák és hozzájárulnak a társadalom megosztásához.

Civil szervezetek felhívása: a kormánypártok utasítsák el az együttműködést az ĽSNS képviselőivel
Katarína Batková Foto: TASR

A Polgári Platform a Demokráciáért ernyőszervezet nevében Katarína Batková, a Via Iuris szervezet elnöke úgy fogalmazott, hogy „ezek a képviselők olyan személyekkel indultak egy pártlistán, akiket megvádoltak vagy már jogerősen elítéltek elnyomó eszmék terjesztése, valamint a kisebbségek elleni gyűlöletkeltés miatt. A mások jogait sértő nyilatkozataiktól és tetteiktől jelenlegi vagy volt párttársaik sosem határolódtak el”.

A civil szervezetek leszögezik, hogy aki demokratának tartja magát, az nem szövetkezhet olyan képviselőkkel, akik bíróság által elítélt szélsőségesek pártjában indultak a választáson. A felhíváshoz 57 polgári platform csatlakozott, amelyek összesen 450 civil társulást és szervezetet tömörítenek.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban