Na hlavný obsah

A koalíciós helyzetet vitatja meg rendkívüli ülésén az SaS Országos Tanácsa

Mai rendkívüli ülésén a koalíciós helyzetet vitatja meg az SaS Országos Tanácsa és dönt a folytatásról. Heger szerint nem szabad megbuktatni a kormányt.

A koalíciós helyzetet vitatja meg rendkívüli ülésén az SaS Országos Tanácsa
Foto: TASR

A párt délután tart sajtótájékoztatót. A Denník N információi szerint az is elképzelhető, hogy a kormányban való maradás feltételeként azt szabja meg az SaS, hogy Igor Matovič, az OĽaNO vezetője távozzon a pénzügyminiszteri posztról.

Az Egyszerű Emberek mozgalom visszautasítja, hogy az SaS Igor Matovič távozásához kösse a kormányban maradását. Az OĽaNO szerint ilyen feltétel sértené a koalíciós szerződést, és a párt nem fogja elfogadni. Felszólította az SaS-t, hogy térjen vissza a koalíciós tárgyalóasztalhoz, egyúttal leszögezte, hogy nem fogja támogatni előrehozott parlamenti választás kiírását.

Eduard Heger kormányfő reméli, hogy az SaS marad a kormánykoalícióban. „Szlovákia történetének legnehezebb időszakát éli. Ez nem a kormány megbuktatásának ideje. Remélem, az SaS-es kollégák úgy döntenek, hogy velünk maradnak” – jelentette ki Heger a kormány szerdai ülését követően.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban