Na hlavný obsah

Pénzügyi támogatásban részesülnek a kisgyermeket nevelő családok

A családok mellett a nevelőszülők és a gondozók is részesülnek a 83 millió euró összértékű támogatásban.

Pénzügyi támogatásban részesülnek a kisgyermeket nevelő családok
Boris Kollár házelnök a parlamentben tartott sajtótájékoztatón mutatja be a családok számára egyszeri pénzügyi támogatás részleteit, 2022. június 21-én. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Egyszeri pénzügyi támogatás érkezik hamarosan 660 000 kisgyermeket nevelő család háztartásába összesen 83 millió euró értékben. Napjainkban más csoportok, például az anyagi szükséget szenvedő családok, a nevelőszülők és a gondozók is kapnak egyszeri támogatást. Ezt Boris Kollár, a parlament elnöke és a Sme rodina vezetője Milan Krajniak munkaügyi miniszterrel együtt jelentette be kedden a parlamentben tartott sajtótájékoztatón.

A munkaügyi miniszter emlékeztetett arra is, hogy a minisztérium ezekben a napokban pénzügyi támogatást is fizet a szociális intézményeknek, hogy részben kompenzálja az energiaárak emelkedését. A köztársasági elnök által megvétózott inflációellenes csomag esetében a Sme rodina amellett van, hogy július 1-jétől mindenképpen ki kell fizetni a támogatást. Elismeri annak lehetőségét, hogy a vétót a köztársasági elnök észrevételeivel vagy anélkül is felül lehet bírálni.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban