Na hlavný obsah

Ukrajna közelebb kerülhet az EU-hoz való csatlakozáshoz

Az Európai Bizottság ma ülésezik, hogy gyorsított ütemben véleményt nyilvánítson Ukrajna EU-tagjelöltségéről – írja a Guardian.

Ukrajna közelebb kerülhet az EU-hoz való csatlakozáshoz
Foto: TASR

Ukrajna így közelebb kerülhet az EU-hoz való csatlakozáshoz. A csatlakozás lehetőségeiről a jövő heti EU-csúcson készülnek tárgyalni, valószínűsíthető, hogy a tagállamok vezetői jóváhagyják Ukrajna jelöltségét.

Franciaország, Németország, Olaszország és Románia egyaránt támogatja, hogy Ukrajna „azonnali” tagjelölti státuszt kapjon – jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Kijevben, ahová Olaf Scholz német kancellár és Mario Draghi olasz miniszterelnök is ellátogatott, hogy kifejezze támogatását.

Mindeközben tovább tombolnak a harcok Szeverodonyeck körül, az orosz hadsereg csütörtökre mindhárom hidat lerombolta, de a Donyec folyón az ukránoknak sikerült egy átkelőt létesíteniük és Izyum magasságában egy nagyobb méretű offenzívát is indítottak. Ennek ellenére péntekre virradóra nagy valószínűséggel Szeverodonyeck város lakóövezeteinek nagyrészét elfoglalták az oroszok.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban