Na hlavný obsah

Továbbra is sztrájk készültségben a ZMOS

Zuzana Čaputová köztársasági elnök nemrég visszaküldte a parlamentbe Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter inflációellenesnek reklámozott csomagjának egy részét ami az önkormányzatokat is súlyosan érinti.

Továbbra is sztrájk készültségben a ZMOS
Foto: TASR

Az inflációellenes törvénycsomag ugyanis olyan forrásokból merítene, ami tovább rontaná a koronavírus járvány és az azt követő energiaár növekedés miatt amúgy is nehéz helyzetben levő önkormányzatok helyzetét.

Az államfő a csomag azon részei ellen emelt kifogást, amelyek 2023. jánuár elsején lépnének hatályba. Szakértők és a polgármesterek szerint a pénzügyminiszter törvénycsomagja olyan fontos forrásokat vonna el az önkormányzatoktól visszaütnének az oktatásra is.

Mindeközben az iskolai dolgozók béremelése is a koalíción belüli perpatvar egyik tárgya lett.  Igor Matovič Branislav Gröling iskolaügyi miniszterre mutogat mert az nem támogatta a szerencsejátékokra, az alkoholos italokra és az orosz olajra kivetett extraadóból történő oktatási finanszírozási tervét.

Egyre többen látják úgy, hogy Matovič gazdasági ötletei csupán tehetetlenségének leplezését szolgálják, a pénzügyminiszter minden eddigi lépését ősellensége Richard Sulík elleni harcra használta fel.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban