Na hlavný obsah

Sulík ismét Matovičot bírálja

A kormányfő szerint zárt ajtók mögött kellene rendezni a koalíciós vitákat.

Sulík ismét Matovičot bírálja
Igor Matovič pénzügyminiszter (b), Richard Sulík gazdasági miniszter (k) és Eduard Heger kormányfő (j) Foto: TASR/Martin Baumann

Richard Sulík gazdasági miniszter elésen bírálta Igor Matovič pénzügyminisztert azután, hogy Matovič bejelentette, elképzelhető, nem lesz képes összeállítani a költségvetést, ha az SaS továbbra is ellenzi az adóemelést.

Sulík szerint ez csupán zsarolás, amit elutasít. „Ez elsősorban a pénzügyminiszter alkalmatlanságának a jele. Talán el kellene gondolkoznia azon, hogy szakmát váltson, ha képtelen ellátni a feladatát“ – jelentette ki Sulík. Kiemelte, az SaS számára az adóemelés jelenti a vörös vonalat, amire a párt nem fog rábólintani.

Ezért felszólította a koalíciós partnereket, hogy tartsák tiszteletben a vétó jogát, amivel élni kívánnak. Igor Matovič szerint a jelenlegi kormánykoalíció olyan akár egy olasz házasság, amely folyamatosan válságban van, mégis képes eredményeket elérni.

Eduard Heger kormányfő úgy véli, Igor Matovičnak és Richard Sulíknak zárt ajtók mögött kellene rendezniük konfliktusaikat. Visszahívásukon azonban egyelőre nem gondolkodik. „Abban az esetben fontolnám meg valamelyikük lecserélését, ha nem lennének megfelelő eredményeik“ – mondta Heger. A kormányülés után Heger arra is rámutatott, hogy a koalíciós szerződésben sehol nem szerepel, hogy a kormány nem emeli az adókat.

A kormányfő arról is szót ejtett, hogy szerinte nincs rendjén, hogy Gyimes György OĽaNO-s képviselő nem hajlandó visszavonni a szivárványos zászlók kifüggesztését tiltó javaslatát, noha felszólította őt erre.

(TASR, denníkN)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban