Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Korrupcióval gyanúsítják Gál Gábor egykori igazságügyi minisztert, Igor Matovič ĽSNS-el is tárgyalt az inflációellenes intézkedéscsomag kapcsán, a rendőrség őrizetbe vette, majd később el is engedte Štefan Harabint volt igazságügyi minisztert.

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Korrupcióval gyanúsítja Gál Gábor egykori igazságügyi minisztert a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség. A képviselő a TASR-nek azt nyilatkozta, hogy a hetekben kézbesítették neki a levelet az ellene indult eljárásról. Állítása szerint a gyanú nem valós információkon alapul.

Az infláció miatt sürgősen segítségre van szükségük a családoknak, az inflációellenes intézkedéscsomagról ezért gyorsított eljárásban kíván tárgyalni a parlament. Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter ezérti is tárgyalt a saját javaslatairól az ĽSNS tagjaival. Míg maga a miniszter ezen nem lát kivetnivalót, Mária Kolíková (SaS) igazságügyi miniszter meglehetősen gusztustalannak nevezte ezeket az egyeztetéseket.

Nemrég őrizetbe vette, majd nem sokkal később el is engedte a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség Štefan Harabin volt igazságügyi minisztert. Bűnpártolással és extrémizmussal gyanúsították meg a Legfelsőbb Bíróság volt elnökét, aki Oroszország Ukrajna ellen indított háborúját követően Facebook-bejegyzésben állt ki Vlagyimir Putyin orosz elnök mellett. A bejegyzés azóta már nem elérhető.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban