Na hlavný obsah

Találkozót kezdeményez az államfővel a Szlovákiai Városok Uniója

Az ÚMS elnöke csalódott, hogy nem tüntettek a települések polgármesterei az pozsonyi törvényhozás épülete előtt.

Találkozót kezdeményez az államfővel a Szlovákiai Városok Uniója
Richard Rybníček, az ÚMS elnöke. Foto: TASR/Pavol Zachar

Hivatalosan csatlakozott a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának a pénzügyminisztérium aktuális javaslatai miatt meghirdetett sztrájkfelhívásához a Szlovákiai Városok Uniója és a megyei önkormányzatokat tömörítő SK 8 szövetség is – tájékoztatta Richard Rybníček, az ÚMS elnöke.

„Már ma legalább 1000-1500 polgármesternek ott kellett volna állnia a parlament előtt, és hangos tiltakozással világossá tenni, mit gondolunk. Sajnos a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása ezt nem tette meg, csalódott vagyok amiatt, hogy június végéig vár”

– zárta Rybníček.

Hozzátette, hogy a Szlovákiai Városok Uniója találkozót kezdeményez Zuzana Čaputová köztársasági elnökkel. Csütörtökön sztrájkkészültséget hirdetett a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása. A ZMOS felszólította az önkormányzatokat, hogy szakítsák meg vagy korlátozzák a kommunikációt a központi államigazgatási szervekkel, a hatásköreiket pedig csak addig az időpintig gyakorolják, ameddig az állami támogatások pénzügyileg fedezik azokat, és szimbolikusan eresszék félárbocra az önkormányzati zászlókat a községi, illetve a városi hivatal épülete előtt.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban