Na hlavný obsah

Mikulec marad a belügyminiszter

A bizalmatlansági indítványra csak 53 képviselő szavazott a jelenlevő 120-ból.

Mikulec marad a belügyminiszter
Foto: TASR

A parlament ma nem váltotta le Roman Mikulec belügyminisztert, a bizalmatlansági indítványra csak 53 képviselő szavazott a jelenlevő 120-ból, 58-an ellene voltak, 6-an tartózkodtak, hárman nem szavaztak.

A szavazás előtt a parlamentben a Robert Fico mentelmi jogának megvonásáról folyt a vita. Az ellenzéki képviselők azt követelik, hogy titkos szavazással döntsenek a Smer elnökének sorsáról. A vitába 35 képviselő jelentkezett írásban, főleg a Smer és a Hlas frakciójából.

Robert Fico utolsónak akar felszólalni. Az indítványról szavazni valószínűleg csak jövő kedden fognak. Előzőleg parlament mentelmi és mandátumvizsgáló bizottsága határozatot fogadott el, amelynek értelmében javasolta, hogy a parlament plenáris ülése hagyja jóvá az ügyészség kérését, és járuljon hozzá Robert Fico parlamenti képviselő, a Smer-SD vezetője őrizetbe vételéhez.

Amennyiben a plénum megszavazza Robert Fico mentelmi jogának megvonását, az ügyész azonnal a bíró elé terjeszti az előzetes letartóztatásra vonatkozó indítványt, amelyről a bíráság dönt. (TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban