Na hlavný obsah

Az orosz erők megpróbálják bekeríteni az erősen megerősített ukrán állásokat Ukrajna keleti részén

Az orosz csapatok fokozták a támadást az ország déli és keleti részén, de az ukrán ellenállás néhány helyen vissza tudta szorítani őket - közölték ukrán tisztviselők.

Az orosz erők megpróbálják bekeríteni az erősen megerősített ukrán állásokat Ukrajna keleti részén
Foto: TASR / AP Photo - Alexei Alexandrov

Az orosz erők különösen a kelet-donyecki Kramatorszk és Szlovjanszk városaira, valamint a déli Herszon régióban lévő Krivij Rihre összpontosítanak. Ezenkívül folytatják a csapaterősítést északkeleten, hogy részben blokád alá vonják a keményen ostromolt Harkiv városát – közölte az ukrán fegyveres erők vezérkara. Az orosz erők továbbra is kevés sikert értek el a keleti elszórt, kisebb támadásokban.

Oroszország bejelentette, hogy holnap „népszavazást“ tart a megszállt Herszon régióban, arra kérve az embereket, hogy hagyják jóvá a „Herszon Népköztársaság“ nevű új entitás függetlenségét. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ezt „látszat-népszavazásnak“ nevezte, mert úgy véli, a civilek már megmutatták a megszállókkal szembeni magatartásukat azzal, hogy tiltakoznak a megszállt városokban.

Mariupolban az orosz erők tovább folytatják az Azovstal acélmű elleni szárazföldi támadásokat. Moszkva tegnap „egyoldalú fegyvernyugvást“ és humanitárius folyosó megnyitását jelentette be, ez azonban nem valósult meg, mert az ukránok állítása szerint nem vonták be őket az erről szóló tárgyalásokba.

(Euronews)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban