Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

A Szlovák politikusok többsége elítéli az orosz agressziót, Pénteken elkezdődött Szlovákia egyik legkomolyabb böntetőpere, szerdán nem váltották le Roman Mikulec belügyminisztert.

Élesen elítéli az Oroszországi Föderáció agresszióját Ukrajna ellen Zuzana Čaputová köztársasági elnök, aki az ukránokat és elnöküket, Volodimir Zelenszkijt is szolidaritásról és teljes körű támogatásról biztosította. Az államfőhöz hasonlóan nyilatkozott Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő, Boris Kollár (Sme rodina) házelnök, Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter, az OĽaNO, az SaS, Veronika Remišová a Za ľudí elnöke, a parlament kívüli Peter Pellegrini vezette Hlas, a Dobrá voľba, valamint a Szövetség nevében Sólymos László, a párt OT-elnöke is.

Pénteken elkezdődött Szlovákia egyik legnagyobb visszhangot kiváltott botrányának, az Állattenyésztő (Dobytkár) ügynek a bírósági tárgyalása – írja az Aktuality. Az ügy két fő gyanúsítottja a Smerhez közeli nyitrai vállalkozó, Norbert Bödör, valamint Martin Kvietik, az SNS-hez közeli oligarcha. Rajtuk kívül további vállalkozók, egykori tisztségviselők és jogászok szerepelnek vádlottként az ügyben.

Nem váltotta le a parlament szerdán Roman Mikulec (OĽANO) belügyminisztert, csak 50 képviselő szavazta meg az ellene benyújtott bizalmatlansági indítványt a jelenlevő 126-ból.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban