Na hlavný obsah

Bírálatok kereszttüzében Zuzana Čaputová

A héten újfent bírálatok özöne zúdult az államfőre. Kritikával élt Robert Fico, a Smer elnöke, de éppen úgy Igor Matovič pénzügyminiszter, az OLaNO elnöke, vagy Igor Kašper (Sme rodina).

Bírálatok kereszttüzében Zuzana Čaputová
Foto: SITA

Egyrészt a hamarosan aláírásra kerülő védelmi szerződés kapcsán, másrészt az orosz-ukrán viszony elmérgesedését érintő nyilatkozatai, megnyilvánulásai miatt érték kritikák Čaputovát.

Robert Fico szerint az amerikai kormányzat befolyása alatt áll az államfő. Fico szerint Čaputová továbbra is riogat és figyelmen kívül hagyja a hazai közvélekedést. A hazai közvélekedés, amiről az újra egyre népszerűbb SMER elnöke beszélt, viszont a napokban közzétett felmérések szerint erősen befolyásolt az orosz propaganda által. A lakosság egy jelentős hányada kiemelten ruszofil és putyinrajongó. Az orosz-ukrán kapcsolatok elmérgesedéséért az amerikaiakat hibáztatja.

Ugyanakkor a keddi beszéde kapcsán is elővették az államfőt. Pontosabban azért, mert Zuzana Čaputová beszédét az elnöki iroda egy szöveges fájlban a sajtónak is elküldte. A beszéd word dokumentumát vizsgálva viszont kiderült, hogy a fájl Tomáš Valášek, a Progresszív Szlovákia parlamenti képviselőjének a számítógépén készült.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban