Na hlavný obsah

Kissé elfajult a kanadai fuvarozók demonstrációja

Fogalmazhatnánk úgy is, hogy egy erős arculatváltáson esett át a több napja tiltakozó kanadai kamionosok tiltakozó megmozdulása.

Kissé elfajult a kanadai fuvarozók demonstrációja

A eredetleg csak kamionosok között szerveződött megmozdulás célja kezdetben az volt, hogy Ottawába menjenek, és a Kanadában január 15-én életbe lépett szabályozás ellen tüntessenek, ami kötelező oltást vagy kéthetes karantént írt elő az Egyesült Államok és Kanada között ingázó kamionsofőröknek.

Viszont a szövetség tájékoztatása szerint a kanadai kamionosok nagy többsége be van oltva. Az oltottsági arány a sofőrnél több mint 85-90 százalékos.

A kezdeti célkitűzések aztán nagyon hamar elszabadultak. Előbb a kötelező vakcinák és a vakcinaútlevelek eltörlésével rukkoltak elő, ezt azzal egészítették ki, hogy minden a demonstráció emiatt elbocsátott dolgozó kapja vissza munkáját. Meg persze engedjék el az összes bírságot, amelyet a járványügyi intézkedések megsértése miatt szabtak ki. Végül már több demonstráló is azt kezdte hangoztatni, hogy a cél igazából a kormány megbuktatása.

A kezdeti békés kamionos menet aztán a fővárosba érve erőszakos színezetet is kapott, több emlékművet megrongáltak, kisebb összetűzésekre került sor a helyiekkel, végül néhány horogkeresztes zászló is feltűnt változtatva így szinte teljesen értelmezhetetlenné a megmozdulást.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban