Na hlavný obsah

Tárgyal a biztonsági tanács

A védelmi miniszter szerint intenzív az orosz hadsereg aktivitása, nem csak az ukrán térségben, a külügyi tárca vezetője mindemellett nyugalomra inti az állampolgárokat.

Tárgyal a biztonsági tanács
Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter és Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter . Foto: TASR

Szerda este miniszterek, a rendvédelmi és  fegyveres erők tagjai, illetve a parlamenti frakciók képviselői ültek egy asztalhoz. A találkozón a fegyveres erők képviselői az Ukrajna keleti határán kialakult helyzetről mutattak be komplex elemzést, emellett ismertették, hogy az orosz-ukrán konfliktus milyen hozadékkal bírhat Szlovákia számára. Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter elárulta, hogy az orosz hadsereg aktivitása intenzív és nem csak Ukrajnában.

„Nagy-Britannia térségéről beszélünk, Írországról, illetve az északi régiókról. Az orosz hadsereg aktivitása nagyon intenzív a norvég határ mentén. Ez nyugtalanságra ad okot és figyelemmel követjük a helyzet alakulását”

– mondta a védelmi tárca vezetője.

Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter úgy gondolja, hogy a helyzetre való tekintette a biztonsági tanács gyakrabban találkozik majd.

„Az állam egységei működnek, tudjuk, mit csinálunk, napi szinten értékeljük az aktuális helyzetet, és szeretném megnyugtatni az állampolgárokat. Itthon biztosan meg tudjuk oldani, de mindenekelőtt bízom benne, hogy Európa és az egész világ viszonylatában sikerül felelősségteljes megoldást találni”

– mondta Korčok.

A tárcavezető hozzátette, hogy a helyzet ennek ellenére továbbra is feszült, ezért Szlovákia a NATO-tárgyalásokon is részt vesz.

A parlament külügyi bizottsága csütörtök délelőttre hirdetett rendkívüli ülést, a bizottság azonban nem volt határozatképes, több képviselő is távolmaradását kérte. Ivan Korčok külügyminiszter, a TASR hírügynökség információi alapján azonban a parlamentben maradt, hogy kötetlen formában válaszolja meg a jelenlévő képviselők kérdéseit. Az ülés zárt ajtók mögött zajlott.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban