Na hlavný obsah

Laptopba zárt főiskola

Az egyetemi élet mindig is egy aktív, nyüzsgő társasági jelenség volt. Az ember nem órákra járt, hanem előadásokat hallgatott, többedmagával, a tanár habitusától függően előadóteremben, vagy akár csak kint a parkban.

Laptopba zárt főiskola

Generációk élték meg a hallgatói lét zsongását az élet egy új, színes epizódjaként. Aztán 2019-ben jött a koronavírus és pár hónap múlva bezárták az előadótermeket, szinte mindenki a monitor mögé költözött, iskolások, középiskolások, főiskolások egyaránt. Először úgy tűn, hetekig, hónapokig tarthat ez az állapot. De eltelt két év és már a sokadik járványhullám söpör végig az országon.

De hogyan érzi magát az a korosztály, amely a koronavírus-járvány kitörésekor kezdte meg a felsőfokú tanulmányait? Oltman Tamással a kassai Šafárik Egyetem adatelemzés és mesterséges intelligencia szakos hallgatójával beszélgetve betekintést kapunk a legújabb hallgató generáció életébe. Egy generációéba, ami az új diáktársak, új tapasztalatok, bulik helyett, talán otthon a szobájában a laptop elött töltheti egyetemi éveit.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban